top of page

Acerca de

Om Maya

Min bakgrund

Jag upptäckte yogan under min utbildning på scenskolan i London, där varje dag började med yoga och sedan avslutades med meditation. Jag har sedan dess utbildat mig till yogalärare inom Hatha-, Vinyasa-, Yinyoga och Gravidyoga, och jag har många års erfarenhet av att lära ut till olika målgrupper och nivåer, både i Sverige och utomlands. Jag är alltså skådespelare, regissör och manusförfattare inom film, TV och teater -  en livstil som kan vara hektisk och därför är yoga så viktigt för mig. Jag har bott och verkat större delen av mitt liv i London, men jag är född i Hälsingland och har nyligen flyttat tillbaka till min hembygd. Här håller jag yogaklasser på Sjöboden Magasinsgatan 5 i Hudiksvall och ett antal gym, men även i min egen studio på min gård, såväl som online.

För mig handlar yoga om att lyssna till sig själv och sina egna behov, att se en helhetsbild av sitt mående i både kropp och sinne. Den yoga jag lär ut är tillåtande och kravlös, utan prestige eller pekpinnar. Jag vill istället uppmuntra de som yogar med mig till att vara inkännande och se stunden på yogamattan som en chans att checka in med sig själv, att landa och andas lite djupare för en stund. 

Många som funderar på att börja med yoga, känner sig ofta begränsade av tankar som "jag kan inte", "jag är för stel", "det är för svårt" osv. Men det fina med yoga är att alla kan utöva det, oavsett tidigare erfarenhet eller förutsättningar. Så jag vill inspirera mina deltagare till att försöka se att det man kanske uppfattar som begränsningar, bara är kroppens uttryck för olika behov. T ex. behov att få slappna av, att andas, att vila, att stärka upp, att sträcka ut m.m. 

Jag är också utbildad instruktör inom SOMA MOVE® som är närbesläktad med yogan i bemärkelsen att det är en form av rörelse som är glädjefylld, rytmisk och flödande, med fokus på andetaget, kroppen och sinnet ur en holistisk synvinkel.

 

Slutligen vill jag nämna att min egen relation till rörelse inte alltid varit självklar. Allt började med att jag hittade yogan utifrån en konstnärlig bakgrund (snarare än en idrottsbakgrund) och därifrån kunde jag hitta glädje i olika typer rörelse med alla fördelar som det ju innebär. Så jag hoppas att du ska känna dig inspirerad till rörelse, på ett nyfiket och lustfyllt sätt, utan begränsningar, och att vi ses på yogamattan framöver.

Med värme,

Maya 

428DF8B0-FBC1-4FCE-AFFF-B887FFCAE4D3_1_105_c.jpeg

Kontakta mig 

Ta gärna kontakt med mig för samarbeten, mer information eller för att boka ett pass.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Tack för ditt meddelande
bottom of page